Mammas sladdkakor - nu glutenfria

Recept bakning
 
Jag kommer ihåg doften av nybakade sladdkakor!! Nu har jag tagit mammas recept och gjort det glutenfritt.
Skillnaden på dessa och det recept jag lagt ut tidigare på läfser http://glutenfrittliv.webblogg.se/2015/august/lafser-stekpannebrod-tunnbrod-kart-barn-har-manga-namn.html
är att dessa blir inte lika spröda utan de är saftiga.
 
Sladdkakor ca 25 st
 
5 dl             filmjölk (rumsvarmt)
50 g            margarin eller smör
1 dl             ljus sirap
100 g          glutenfria havregryn
50 g            potatismjöl
50 g            rismjöl
50 g            maizena
50 g            pofiber
50 g            fiberhusk 
1 msk         bakpulver
1 tsk           hjorthornssalt
1/2 påse     Santa Marias brödkryddor
 
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör om dem så de blandas
  • Blanda filen, smöret och sirapen  och häll det över de torra ingredienserna och blanda dem till en smidig deg, den ska vara précis hanterbar.
  • Mjöla ett bakbord med rismjöl blandat med potatismjöl (ca 1 dl av vardera, totalt 2 dl, brukar jag blanda i ett mått och det räcker till att baka ut hela satsen)
  • Knåda degen lätt och dela den i ca 25 bitar.
  • Kavla tunna kakor av degen, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda en och en kaka i stekpanna på spisen. Börja på högsta värme och sänk sedan till medelvärme på plattan.
Läfser, Mammas recept, Sladdkakor, Stekpannebröd;

Kommentera inlägget här: