Lammbog i ugn

Kötträtter Recept mat
Lammbog i ugn
4 port
 
1,5 kg                      lammbog med ben
4 st                          vitlöksklyftor
3,4 st                       rosmarinkvistar
                               salt och peppar
 
marinad att pensla på:
 
2 msk                      soya
2 msk                      sweetchilisås
2 st                          pressade vitlöksklyftor
                               chilipulver och lite malen kanel
 
  • Salta och peppra bogen, skiva vitlöksklyftorna och lägg dem tillsammans med rosmarinkvistarna på köttet.
  • Sätt in i 200 grader varm ugn.
  • Efter ca 15 minuter ta ut bogen och pensla den med marinaden, sätt in i ugnen igen och efter ca 15 min ta ut och vänd bogen och pensla med marinaden igen, upprepa minst 2 ggr till.
  • När köttet börjar släppa från benet och köttsaften är klar när man provsticker i köttet är bogen klar. Det brukar ta drygt 1 timme i ugn.
 
 
Kanel, Lammbog, Rosmarin, Soya, Sweetchilisås, Vitlök;

Kommentera inlägget här: