
Stekpannebröd ca 40 st
1 liter filmjölk
2 dl sirap
700 g glutenfri mjölmix (potatismjöl, pofiber, havregryn och rismjöl brukar jag blanda)
1/2 påse brödkryddor
ca 1 tsk salt
3 msk bakpulver
1 dl fiber husk
- Ljumma ev. filmjölken något så den inte är kylskåpskall, blanda i sirapen.
- Blanda de torra ingredienserna och häll ned dem i filen. Knåda ihop degen och lägg den på bakbordet. Degen ska vara precis hanterbar, den ska vara så lös som möjligt annars blir brödet torrt.
- Dela degen i ca 40 bitar och kavla ut dem till tunna kakor. Jag brukar blanda hälften hälften av rismjöl och potatismjöl till att mjöla bakbordet. ( ca 1dl av varje)
- Sätt stekpannan på spisen och börja på högsta värmen, senare kan man sänka värmen något, anpassa efter spisen och hur snabbt brödet får färg. Inget fett används i pannan!
- Om man gör riktigt tunna kakor kan du göra sprött tunnbröd av degen.