Kyckling med soltorkade tomater och oliver

Fågel Recept mat
 
 Det här är också en rätt som hängt med i över 15 år. Enkel men känns ändå lite festlig, tycker jag. 
 
Kyckling med soltorkade tomater och oliver  (4 port) 
 
4.                     Färska kycklingfiléer 
1 msk.             Olja
2 dl.                 Grädde
1 dl.                 Vatten
1 msk.             Kalvfond
1/2 tsk.           Sambal oelek
10.                   Soltorkade tomater
15.                   Oliver
1 tsk.               Timjan
10 blad.           Basilika
 
  • Lägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 min, strimla dem sen. 
  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.  Stek dem i oljan tills de fått fin färg.
  • Slå på fond, vatten, grädde och blanda ner sambal oelek, timjan och de soltorkade tomaterna. 
  • Låt puttra under lock i 15 min. Tillsätt sen oliver och basilikablad, de kan strimlas eller bara delas. Låt puttra 5-10 min. 
  • Servera med ris och grönsallad. Salladen på bilden är gjord av isbergssallad, babyspenat och mini plommontomater, med en dressing av olivolja, vinäger, Herbamare örtsalt och pizzakrydda. 
Dryckestips. Till den här rätten kan man dricka antingen ett vitt eller rött vin. Jag drack Nuevo Mundo ett chilenskt rött vin fruktigt med smak av svarta vinbär och mörka körsbär och örter. Ett vitt vin som passar är T.ex. Leth grüner  veltliner. 
Kycklingfilé, soltorkade tomater;

Kommentera inlägget här: