
Här kommer ett recept som jag använt i 20 års tid. I juletid ett år kom ett blad med recept på julköttbullar och jag klippte ut receptet och klistrade in det i min receptsamling. De är så goda och enkla att göra!
Köttbullar ca 45st
400 g köttfärs
1 ägg
2 msk potatismjöl
2 dl grädde
1 liten röd eller gul lök
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar, malen
1 krm svartpeppar, malen
- Finhacka löken
- Blanda ägg, grädde, potatismjöl, lök och kryddorna i en bunke
- Blanda ned färsen i kryddblandningen och blanda ihop dem ordentilgt
- Rulla små fina köttbullar och lägg dem på en ugnsplåt, antingen smord med smör eller med ett bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
- Jag brukar lägga köttbullarna i en kastrull och koka ihop en sås av: 2 dl grädde, 1 msk kalvfond och ev. lite soya för färgen. salt och peppar efter smak. Låt det koka upp och puttra ca 10 min.
