Rotsaksgryta med korv

Kötträtter Recept mat
 Rotsaksgryta med korv (4 port)
 
6 st            Potatisar
2 st            Morötter
200 g.        Kålrot
1 st            Rödlök
5 dl.           Vatten
1 msk.       Bongs grönsaksfond
2 st.           Lagerblad 
5-8.           Kryddpepparkorn eller Svartpepparkorn
2.              Wienerkorvar 
 
  • Skala och tärna rotfrukterna, klyfta löken. 
  • Häll vatten och fond i en gryta och koka upp. 
  • Lägg i rotfrukterna och kryddorna och låt koka ca 15 minuter. 
  • Skär korven i slantar och lägg i grytan. Låt koka ca 5 minuter. 
Dryckestips: jag tycker vatten är godast till det här. Möjligtvis en ljus lager om man vill ha en öl till. 
 
 
Rotfrukter, Rotsaker, Winerkorv;

Kommentera inlägget här: