Kryddjärpar med fetaostdressing (4 port)
500 gram köttfärs
1 tsk chiliflakes
4 st vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1 msk olivolja eller flytande smör
- Lägg färsen i en bunke/skål och pressa vitlöksklyftorna över den.
- Krydda med chiliflakes, svartpeppar och salt. Blanda om ordentligt.
- Forma till 8-10 järpar (avlånga, tjocka köttbullar, typ)
- Stek dem i oljan eller smöret, tills de fått fin färg.
Fetaostdressing
150 g fetaost
3 dl yoghurt
- Mosa fetaosten och blanda den med yoghurten (den är så här enkel men supergod!!)
Jag brukar servera med potatis och rivna morötter eller en råkostsallad. Feferoni är också gott till.
Vintips, Apothic Red med smak av mörka bär och vanilj, Bonpas som är kryddig med låg strävhet eller Picunche Cabernet sauvignon Malbec med smak av svarta vinbär och mörk choklad.
