Köttfärssås 4-6 port.
500 g. Köttfärs (nöt)
1 st. Röd lök
1 st. Paprika
6 st. Champinjoner
500 g. Krossade tomater
Oregano
Timjan
Salt å peppar
- Bryn köttfärsen i stekpanna, jag använder teflonpanna och steker köttfärsen utan matfett.
- Hacka löken och paprikan, skiva champinjonerna.
- Jag brukar skyffla över köttfärsen till ena halvan av stekpannan och hälla i lite olja på den tomma delen och steka löken och champinjonerna i oljan. Vill man kan man steka grönsakerna i egen panna, eller hälla över köttfärsen i en skål och steka grönsakerna. Alla sätt är bra 😃
- Sen har jag i paprikan och rör om så grönsakerna och köttfärsen blandas.
- Nu är det dags för de krossade tomaterna..
- Låt såsen puttra på låg värme 10-15 min.
- Krydda med salt å peppar o örterna, färska eller torkade allt efter smak.
- Servera med ris eller glutenfri pasta alternativt risnudlar
Vintips, Ruffino Chianti som är mjuk och bärig, Cameleon Malbec som har inslag av fat, skogsbär och örter eller varför inte Amazin' Zinfandel som också har inslag av fat och vanilj.
