
Grön sparrissoppa 4 port
250 g Grön sparris
1 st rödlök
5 dl vatten
1 msk grönsaksfond Bongs
2 dl grädde
1 msk maizena
salt,svartpeppar
persilja till garnering
- Putsa sparrisen och skär den i bitar (ca 2cm stora bitar)
- Hacka löken
- Koka upp fonden och lägg i sparris och lök låt koka 7-8 min tills sparrisen är mjuk.
- Sila av spadet och spara det.
- Mixa sparris och lök i en mixer eller med mixerstav.
- Häll tillbaka i kastrullen med spadet.
- Rör ut maizenan i lite av grädden och tillsätt det under omrörning i soppan.
- Häll i resten av grädden och låt soppan koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera soppan med persilja innan servering
- Otroligt gott till soppan är läfser eller sladdkakor (recept finner du under kategorin recept bakning) med keso, skinka och ananas på!!