Råkostsallad som håller i minst en vecka

Recept mat Vegetariskt
Jag är rätt lat när det kommer till att göra sallad till maten. Därför är den här perfekt tycker jag, eftersom jag kan göra en stor stöpa och så har vi sallad till maten i nästan en vecka 😃
 
Råkostsallad 
 
500 g.           Vitkål
3-4 st.           Morötter
2 st.               Paprikor gärna i olika färg
 
Jag brukar riva och skiva allt i matberedaren. Vitkål och paprika skivar jag och morötterna rivs. 
I orginalreceptet är det även en skivad rödlök med. 
 
Dressing
1/2 dl.            Vatten
1/2 dl.            Olja
1/2 dl.            Äppelcidervinäger 
1/2 dl.            Strösocker
                       
Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Häll över grönsakerna och krydda med pizzakrydda och Herbamare, förvara i en låda med tättslutande lock. 
Herbamare, Morötter, Paprika, Råkostsallad, Vitkål;

Kommentera inlägget här: