Lammfärsbiffar

Kötträtter Recept mat
Det doftade så gott från grannens grill i somras, så jag frågade vad de gjort för mat, svaret blev "lammfärsbiffar med soltorkade tomater, fetaost och mycket vitlök". Så nu provade jag att göra dem själv.
 
Lammfärsbiffar     4-6 port
 
500 g                   lammfärs
150 g                   fetaost
4 st                      vitlöksklyftor
6 st                      soltorkade tomater
1 tsk                    matolja
1 tsk                    olivolja
                             salt o svartpeppar
 
  • blanda fetaost, pressad vitlök och hackade tomater väl i en skål
  • Blanda ned ostblandningen i färsen, salta och peppra
  • Gör 6 stora biffar och stek dem i oljan
 
Jag blandade ned lite smör i oljan som jag stekt biffarna i och stekte potatis. Å så naturligtvis en vitkålssallad av enklaste slag till, vitkål och morot riven i matberedare, 1 msk olja och 1 msk vinäger blandas med svartpeppar,salt och pizzakrydda.
Vi kom fram till att fetaostdressingen gjord på 150 g fetaost mosad i 3 dl yogurt skulle passa utmärkt till.
 
Vintips, vi drack Torres Gran Sangre de Toro till, men det går även bra med Le Verdier från Frankrike eller Tommasi Graticcio Appasionato. Vill man ha ett vitt vin kan Cono Sur Chardonnay som är fylligt och smakrikt fungera bra.
 
Fetaost, Lammfärs, Lammfärsbiffar, soltorkade tomater;

Kommentera inlägget här: