
Kyckling i kokosmjölk
500-600 g. Kycklingfile
500 g. Kokosmjölk
1 Rödlök
1. Gul paprika
10 st. Sockerärtor/Sugarsnaps
2. Morötter
2 msk. Sweet chilisås
2 msk. soya
1 msk. Curry
Salt o peppar
- skala och strimla morötter och lök
- dela ärtskidorna på diagonalen
- strimla kycklingen och stek den i lite olja. Tillsammans med curryn.
- lägg i morötterna och löken och sist sockerärtorna. Låt dem fräsas lätt.
- Krydda woken med soya och sweetchili sås.
- häll på kokosmjölken och låt det puttra ca.10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med risnudlar eller ris.
Vintips, Cono Sur Gewurtstraminer är god till, DeBortoli Gewurtstraminer går också bra till. Eller om du gör rätten med mer chili i så är Zatec glutenfri öl gott till.