Välkommen till min nya blogg!

Allmänt
Så tänkte jag bidra till det glutenfria levernet. Jag säger inte att alla ska pröva det utan var och en gör som den vill. Jag äter glutenfritt sen några år tillbaka, och mår så mycket bättre!! Det som blivit bättre för mig är: 
  • mindre värk i kroppen
  • migränen försvann nästan helt (från varje månad till 1,2 gånger/år)
  • mindre gaser i magen (magen är mer regelbunden också)
  • jag orkar mer
  • inte lika ofta problem med luftvägarna (vintertid kunde jag vara sjuk 6 veckor sammantaget)
  • jag behöver inte Bricanyl morgon å kväll 
Men det var inte enkelt att ställa om till glutenfri kost, i allt möjligt och omöjligt finns gluten. Jag läser numer alltid innehållsförteckningen och ibland köper jag inte en sak, eftersom jag inte orkar läsa Innehållsförteckningen. 
 
I början kändes det som om jag inte kunde äta något alls!! Ingen pasta, pizza, korv, leverpastej, tunnbröd, hårdbrödmackor, glass, godis, kryddblandningar, såser på påse m.m. Inget bröd är som vanligt, utan svampigt eller kompakt i konsistensen, eller hårt, och då menar jag hårt så man tror tänderna ska ramla ur munnen, eller iallafall smulas sönder! 
 
Sakta men säkert har mitt tänk ändrats. Istället för att byta ut mot glutenfritt bröd t.ex i en toast skagen, så väljer jag en salladsbädd med röra och räkor på eller varför inte en avokado fylld med röra å räkor.. Då smakar det i allafall gott och jag slipper det hemska glutenfria brödet som är som en skumgummibit som är nästintill omöjlig att tugga isär. Ja,ja nog om detta. I bloggen kommer lite tips och recept som jag tycker om! Det kommer även finnas länkar och hänvisningar till det som jag tycker varit användbart. Varsågoda!
Fördelar, Toast skagen;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Blogg.se:

skriven

Lycka till med din nya blogg!