Trattkantarellsoppa (3-4 port)
8-10 dl färska trattkantareller (eller 2dl torkade som får ligga och dra i vatten ca.20min)
3 scharlottenlökar
1-2 msk smör
0,5-1 dl madeira, alternativt portvin eller söt sherry
2 msk grönsaksfond (jag änvänder Bongs fond) Om du byter ut, glöm inte kolla vad den innehåller!
5 dl vatten
3 dl grädde
1 msk glutenfri japansk soya
salt och peppar efter smak
garnera med persilja
- Skala och hacka löken fint
- Stek kantarellerna på hög värme så att vätskan kokar bort
- Lägg i smör och tillsätt löken, fräs alltsammans på hög värme tills löken är genomskinlig
- Häll i madeira eller det du valt eller hade hemma (sherry,portvin) rör om.
- häll i grönsaksfonden och grädden och soyan. Rör om och låt soppan puttra i 20 min.
- Mixa soppan i mixer.
- smaka av med salt å peppar, garnera med persiljan.