Rabarber smulpaj a'la Erika

Recept bakning
 
 Smulpajdeg:
75-100 gram smör rumsvarmt
3 dl glutenfria havregryn
2 msk socker
 Blanda ingredienserna i en bunke och se till att degen blir smulig inte smidig 😉
 
 Fyllning: 
6 stjälkar rabarber, ca 500 gram
1 tsk malen kanel
1/2 dl strösocker
  Skiva rabarbern och lägg bitarna i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Låt det koka ihop under omrörning ca 5-10 minuter. Rabarbern får gärna koka sönder lite. 
 Lägg fyllningen i en smord pajform ca 25cm i diameter och strö smuldegen över. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20-30 min beroende på ugn. 
 
Servera med vaniljsås eller vaniljglass, eller både och, för den som vill det. 😃
Eftersom havregryn är naturligt sött behöver man inte lika mycket socker som i "vanlig smuldeg" 
Rabarber, Rabarberpaj, Smulpaj;

Kommentera inlägget här: