Enkel fiskgratäng

Fisk o skaldjur Recept mat
En av mina favoriter när jag åt enligt viktväktarna. 
 
Fiskgratäng (4 port)
 
400 g       Vit fiskfilé 
6 st          Små champinjoner
1 st          Paprika
1 st          Liten rödlök
2 1/2 dl.   Mellan grädde
salt, citronpeppar, Herbamare
                 Dill
 
Mos:
 
4 st.          Morötter
8 st.          Potatisar medelstora
1 tsk.        Grönsaksfond Bong 
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och dela potatis och morötter i tärningar. Lägg i en kastrull med vatten och häll i grönsaksfonden. Låt koka tills de är mjuka tar ca 10-15 minuter.
  • Häll av och spara en del av spadet. Mosa med elvispen och späd med spadet tills moset är klart. Var försiktig med spadet det går fort att moset blir för löst. En klick smör förhöjer smaken!
  • Lägg fiskfiléerna i en ugnsfastform, krydda dem. 
  • Hacka lök, svamp och paprika 
  • Spritsa eller klicka ut moset utefter kanten på formen
  • Lägg ned de hackade grönsakerna och häll på grädden, garnera med dill. 
  • Gräddas mitt i ugnen 20-25 min
Jag älskar allt-i-ett-lösningar, här har du grönsaker i rätten så det behövs inget tillbehör.
 
 
 
Fiskgratäng, Mos, Vit fisk;