En klassiker "Flygande Jakob"

Fågel Recept mat
Det är svårt att misslyckas med den här rätten
 
Flygande Jacob (4-6 port.)
 
3 dl       grädde
1 dl       chilisås
1 st       grillad kyckling (kolla vad de kryddat kycklingen med så den är glutenfri)
1            banan 
              Italiensk salladskrydda
1 paket  Skivad bacon
              Jordnötter
  • Sätt ugnen på 225 grader. 
  • Bena ur kycklingen och dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form
  • krydda med italiensk salladskrydda så att kycklingen blir grön 😜
  • klipp baconet i småbitar, om man vill kan man försteka i stekpanna. strö över kycklingen 
  • skiva bananen och lägg ned den i formen
  • Blanda grädde och chilisås i ett litermått eller liknande och rör om så att chilisåsen är väl blandad i grädden. Häll över i formen och se till att det täcker kycklingen annars blir den torr.  
  • Jag brukar servera jordnötterna för sig eftersom jag är allergisk. Men finns ingen allergiker så blir det en annan smak om de strös över kycklingen och är med in i ugnen. 
  • gräddas i 30-45 min. 
Serveras med ris och grönsallad
 
 
Flygande Jakob, Grillad kyckling, Klassiker;

Kommentera inlägget här: