Fläskkotletter med grönpepparsås

Kötträtter
(på bilden har jag använt fläskkarré)
 
Fläskkotletter med grönpepparsås  4 port.
 
4 st           fläskkotletter
1 msk       grönpeppar
1 msk       kalvfond Bongs
2,5 dl        grädde
1 msk       smör
                salt
 
 
  • Smält smöret i en stekpanna
  • Salta fläskkotletterna och stek dem på båda sidor tills de fått färg.
  • Ta upp dem ur stekpannan.
  • Häll grönpepparen i stekpannan och slå på kalvfonden och grädden, låt det koka i hop.
  • Lägg ned kotletterna i såsen och låt puttra under lock på svag värme ca. 10-15 min.
  • Serveras med potatis och sallad så klart ;-)
Vintips! Här passar Côtes-du-Rhône reserve bra. Eller ett spanskt vin som Primicia eller Vina Albali reserva
 
 
 
Fläskkotlett, Grönpeppar, Grönpepparsås;
Kommentera här!