Fiskgratäng med räkor

Fisk o skaldjur Recept mat
 
Fiskgratäng med räkor. 4 port.
 
400 g.      Torsk el rödspätta eller annan vitfisk
500 g.      Skalade räkor
2 dl.         Grädde
                ett knippe dill
                salt å peppar ev. Herbamare
 
till moset:
8 st.         Potatisar
4 st.         Morötter
1 msk.     Smör
0,5 dl.      Grädde
                 Salt å peppar
 
  • Skala och dela potatis och morötter i bitar. Koka dem 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och mosa med elvispen tillsätt smör och grädde. Salta och peppra efter eget tycke å smak. 
  • Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. Salta ordentligt.
  • Spritsa eller klicka ut moset utefter kanterna på formen. 
  • Skala räkorna och lägg dem i mitten, på fisken. 
  • Salta och peppra, häll grädden över räkorna, garnera med dillen. 
  • Sätt in fisken mitt i ugnen, 200 grader i 20 min. 
Nu är middagen serverad 😃
 Vintips Gran vina sol av Torres går utmärkt till den här rätten. En torr riesling från Frankrike eller Tyskland går också utmärkt T.ex. Bestheim riesling reserve.
Bestheim, Fiskgratäng, Gran vina sol, Riesling, Räkor, Torres, Torsk, Vit fisk;
Kommentera här!