
Fiskgratäng med räkor. 4 port.
400 g. Torsk el rödspätta eller annan vitfisk
500 g. Skalade räkor
2 dl. Grädde
ett knippe dill
salt å peppar ev. Herbamare
till moset:
8 st. Potatisar
4 st. Morötter
1 msk. Smör
0,5 dl. Grädde
Salt å peppar
- Skala och dela potatis och morötter i bitar. Koka dem 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och mosa med elvispen tillsätt smör och grädde. Salta och peppra efter eget tycke å smak.
- Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. Salta ordentligt.
- Spritsa eller klicka ut moset utefter kanterna på formen.
- Skala räkorna och lägg dem i mitten, på fisken.
- Salta och peppra, häll grädden över räkorna, garnera med dillen.
- Sätt in fisken mitt i ugnen, 200 grader i 20 min.
Nu är middagen serverad 😃
Vintips Gran vina sol av Torres går utmärkt till den här rätten. En torr riesling från Frankrike eller Tyskland går också utmärkt T.ex. Bestheim riesling reserve.