
Örtpanerad torsk i ugn (4 port)
4 bitar Torskrygg (á 100-150 gram)
1/2 dl. Färsk persilja
1/2 dl. Färsk dill
1/2 dl. Färsk gräslök
1 msk. Hummerfond Bongs
2 dl Vatten
2 dl. Créme fraisch
1 dl. Gräslök
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka de färska örterna och blanda dem. Jag brukar lägga dem på en tallrik.
- Rulla fisken i örterna och lägg den sen i en ugnssäker form.
- Blanda hummerfonden i vattnet och häll det i formen. Täck med folie och sätt in i ugnen i ca. 20 min.
- Gör en kall sås av finhackad gräslök och créme fraisch.
- Servera med kokt potatis och sallad.

Dryckestips: ett torrt vitt vin gärna en sauvignon blanc T.ex Boulder bank. Jag drack Moncaro verdicchio till.