Örtpanerad torsk

Fisk o skaldjur Recept mat
 
 Örtpanerad torsk i ugn   (4 port) 
 
4 bitar              Torskrygg (á 100-150 gram)
1/2 dl.               Färsk persilja
1/2 dl.               Färsk dill
1/2 dl.               Färsk gräslök
1 msk.              Hummerfond Bongs
2 dl                   Vatten
2 dl.                  Créme fraisch
1 dl.                  Gräslök
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Finhacka de färska örterna och blanda dem. Jag brukar lägga dem på en tallrik. 
  • Rulla fisken i örterna och lägg den sen i en ugnssäker form. 
  • Blanda hummerfonden i vattnet och häll det i formen. Täck med folie och sätt in i ugnen i ca. 20 min.
  • Gör en kall sås av finhackad gräslök och créme fraisch. 
  • Servera med kokt potatis och sallad. 
Dryckestips: ett torrt vitt vin gärna en sauvignon blanc T.ex Boulder bank. Jag drack Moncaro verdicchio till.
Dill, Gräslök, Persilja, Torskrygg, örter;

Kommentera inlägget här: