En variant av Jambalaya som jag tycker blir otroligt god!!
Jambalaya 4 port
600 g köttfärs
1 msk olja
1 röd lök eller för lite annan smak purjolök
2 paprikor gärna olika färg.
1 msk curry
2 dl grädde
½-1 dl chilisås
1 msk Bong kalvfond
1 liten burk ananas
jordnötter (för den som tål det)
- Skala och hacka löken. Skär paprikorna i bitar. Fräs dem i oljan. Häll dem i en skål och ställ åt sidan.
- Häll curryn i stekpannan och bryn den lätt. Häll i köttfärsen och fräs den. Blanda ordentligt med curryn.
- Häll i de stekta grönsakerna i pannan med köttfärsen och slå på grädden, chilisåsen och kalvfonden.
- Låt grytan puttra 15 min.
- Dela ananasringarna i bitar och häll i dem i grytan låt puttra ca 5 min.
- Om ingen är allergisk så strö jordnötter över grytan innan servering, annars servera dem i en skål bredvid så får var och en som vill ta och strö över sin mat.
