Jambalaya

Kötträtter Recept mat
En variant av Jambalaya som jag tycker blir otroligt god!!
 
Jambalaya 4 port
 
600 g                  köttfärs
1 msk                 olja
1                         röd lök eller för lite annan smak purjolök
2                         paprikor gärna olika färg.
1 msk                 curry
2 dl                     grädde
½-1 dl                 chilisås
1 msk                 Bong kalvfond
1 liten burk         ananas
                           jordnötter (för den som tål det)
 
  • Skala och hacka löken. Skär paprikorna i bitar. Fräs dem i oljan. Häll dem i en skål och ställ åt sidan.
  • Häll curryn i stekpannan och bryn den lätt. Häll i köttfärsen och fräs den. Blanda ordentligt med curryn.
  • Häll i de stekta grönsakerna i pannan med köttfärsen och slå på grädden, chilisåsen och kalvfonden.
  • Låt grytan puttra 15 min.
  • Dela ananasringarna i bitar och häll i dem i grytan låt puttra ca 5 min.
  • Om ingen är allergisk så strö jordnötter över grytan innan servering, annars servera dem i en skål bredvid så får var och en som vill ta och strö över sin mat.
 
 
 
Ananas, Chilisås, Jambalaya, Köttfärs, Paprika, Röd lök;

Kommentera inlägget här: